“Ubiću je lično ili preko mojih ljudi” Tužilaštvo odbacilo Stanijinu prjavu protiv Kristijana

Savjet Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) odlučio je da obustavi postupak protiv Televizije “Pink” zbog emitovanja prijetnji ubistvom učesnika “Zadruge” u programu uživo, u septembru prošle godine, objavilo je Udruženje novinara Srbije.

Kristijan Golubović, jedan od učesnika rijaliti programa Zadruga, 16. septembra 2020. javno je uputio pretnje ubistvom starleti Staniji Dobrojević, prenosi Blic.

Golubović je uživo u programu rekao: “Ubiću Staniju Dobrojević lično ili preko mojih ljudi, ako mi se iskreno ne izvini za ono što mi je uvrijedila djecu. I ubiću svakog u životu ko mi bude spomenuo dijete”.

Neposredno poslije ovih pretnji, REM je podnio Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi krivičnu prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti protiv Golubovića i pokrenuo postupak za izricanje mjere Televiziji “Pink”, koji je Savjet Regulatora juče obustavio, piše Kurir.

Na sajtu REM-a je objavljeno da su članovi obavješteni kako je nadležno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu oštećene Stanije Dobrojević zbog pretnji, uz obrazloženje da to nije djelo koje se goni po službenoj dužnosti, već po privatnoj tužbi. Kako se dalje navodi, stavu tužilaštva se pridružila i većina članova REM-a.

Ostavite komentar: