Reparirana voštana figura Novaka Đokovića stigla u jagodinski muzej – FOTO

U Muzeju voštanih figura u Jagodini danas je postavljena reparirana voštana figuira najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Čelnik Jagodine Dragan Marković-Palma godinama unazad hvali se, između ostalog, i Muzejom voštanih figura. Pojedine figure, međutim, izazivale su mnogo komentara na društvenim mrežama, mnogi su se smijali i gledali sa podsmijehom na likove Vlade Divca, Aleksandra Đorđevića, patrijarha Pavla, pa i Novaka Đokovića.

Figura Novaka Đokovića bila je na reparaciji i dopremljena je u Muzej.

“Moram da priznam da smo imali težak zadatak, jer Novak Đoković nije lak za modelovanje i za vajanje. Đoković ima specifičnu fizionomiju i ovaj zahtjevan rad je trajao nekoliko mjeseci”, izjavio je danas u Jagodini, direktor Umetničkog studija “Artexcenter” sa sjedištem u Rumi, vajar Branislav Crvenković.

“Naš umjetnički tim koristi najsavremenije svjetske materijale za izradu figura i time podižemo standard vezan za izložbene aktivnosti. Novak Đoković je 6. figura koju smo napravili za Muzej voštanih figura u Jagodini. Saradnja sa Gradom Jagodina je odlična”, rekao je Crvenković.

Direktorka Turističke organizacije Jagodine Valentina Đorđević rekla je da će i ostali eksponati biti reparirani.

“Dobro je poznato da voštane figure zahtevaju određenu mikro klimu u prostoru u kome se nalaze. Zbog ekspanzije u broju posjetilaca i zbog poroznosti materijala od koga su izrađeni sami eksponati, radimo reparaciju određenog broja figura i njihove opreme. Zbog velikog interesovanja prva figura koja je reparirana je figura Novaka Đokovića. Pored toga zamijenjena su i osvjetljenja koja prate svaku našu figuru”, izjavila je ona.

 

Izvor:(MONDO)

 

 

Ostavite komentar: