Melanija Tramp Bijelu kuću napušta s poražavajućim podacima o popularnosti

Prva dama Sjedinjenih Država Melania Trump napušta Bijelu kuću uz podatke o najnižoj popularnosti od početka svog mandata, piše CNN pozivajući se na vlastito istraživanje.

Od februara 2016., otkad CNN prati njen rejting u javnosti, supruga američkog predsjednika Donalda Trampa uživa najnižu popularnost. Naime, 42 odsto ispitanika reklo je da ima pozitivno mišljenje o njoj, 12 odsto ih je odgovorilo da nisu sigurni, a čak 47 odsto ih je kazalo da o njoj imaju negativno mišljenje.

Najbolji je rejting imala u maju 2018. – 57 odsto, što se poklopilo s prvom službenom državničkom večerom i odlaskom na pogreb bivše prve dame Varvare Buš u Teksas bez supruga.

Ali po podacima CNN-a popularnost joj je pala već u decembru, nakon njena samostalnog posjeta Africi, kad je o njoj negativno mišljenje imalo 36 odsto ispitanika, a pozitivno njih 43 odsto, prenosi Dnevnik.hr.

Posljednje je istraživanje pokazalo da joj je popularnost među Amerikancima mnogo niža od popularnosti njenih prethodnica.

Po anketi CNN/ORC-a iz januara 2017. Mišel Obama napustila je Bijelu kuću sa 69 posto povoljnih ocjena, što je jednak procenat kao i na početku mandata osam godina ranije, Laura Buš dobila je 67 odsto pozitivnih ocjena, a Hilari Klinton 56 posto.

CNN ističe da se metodologija izračuna nešto izmijenila u odnosu na prethodne ankete s obzirom na to da se povećao broj telefonski anketiranih, a istraživanje je trajalo duže od šest dana. Provedeno je u razdoblju između 9. i 14. januara i u njemu su učestvovale 1003 punoljetne osobe.

 

 

Ostavite komentar: