Kako spavaju horoskopski znakovi: Ko su najbolji, a ko najgori spavači?

Za Bikove san zavisi od dana do dana, Škorpijama diktira raspoloženje, za Strijelca je spavanje samo nužno zlo, a Ribe u snu vide pravi opijum za dušu i tijelo.

Ovan

Hiperaktivni pripadnici ovog znaka skloni su epizodama nesanice. Takođe, njihovi su snovi vrlo stvarni i intenzivni, pa ih nerijetko bude iz sna. Najteže im je distancirati se i opustiti od napornog radnog dana, a zbog toga bi sat vremena prije odlaska u krevet trebali prestati s aktivnostima koje ih razdražuju. Najbolje spavaju na boku.

Bik

San je prevrtljiv za tipičnog pripadnika ovog znaka, a ponekad bez problema mogu spavati i po 12 sati, dok će drugi put jedva sklopiti oči na sat ili dva u cijeloj noći. Na kvalitetu sna Bikova najviše utiče okolina – potreban im je mir, zamračena prostorija i tišina. Snovi su im često prožeti dubljim značenjem, a najbolje spavaju u društvu.

Blizanci

Pripadnici ovog znaka mogu bez problema izdržati dan uz vrlo male količine sna, no sve ih to s vremenom sustiže. Kako njihove misli uvijek jure, imaju problema s uspavljivanjem i taman prije nego što trebaju zaspati razmišljaju o bitnim životnim dilemama. Najbolje spavaju ako su fizički iscrpljeni i to na trbuhu ili boku.

Rak

Njihova je rutina sna poprilično solidna, no često pate od nemirnih snova, pa čak i noćnih mora koje su u stanju duboko ih uzrujati. Riječ je obično o snovima punim nasilja u kojima nastrada neki njihov bližnji, a javljaju se kao rezultat prekomjernih briga u svakodnevnom životu. Ugodna kupka i umirujuća muzika ili TV emisija pomoći će im da bolje zaspu.

Lav

Većina pripadnika ovog znaka su dobri spavači, a idealna im je pozicija ona na leđima. Znaju koliko im je bitno vrijeme za odmor te osjećaju velike posljedice neispavanosti. Problema s uspavljivanjem imaju jedino ako su pod velikim stresom te ih muče određene misli. Snovi su im značajni i duboki, a da bi bolje spavali trebaju se kloniti kasnih obroka.

Djevice

Pripadnici ovog znaka vole red i rutinu u životu, a tako i u snovima. Problem im najčešće predstavljaju finansijske brige. Zbog toga je dobro da prije spavanja brige zapišu na papir te se opuste nježnom masažom stopala ili glave.

Vaga

Pripadnici ovog znaka mogu biti veliki spavači, ali i u trenucima puno obaveza potpuno neispavani, zbog čega će naposljetku opet završiti danima u krevetu. Čaša toplog napitka i ugodan razgovor najbolji su način da se uspavaju, a vrlo im je važno da im je posteljina udobna i mirisna.

Škorpija

Hoće li Škorpion dobro spavati zavisi o tome kako se osjeća. Često znaju previše spavati ako su u depresiji, a u stanju su i satima biti budni zbog dobre serije ili nove igrice. Najbolje spavaju uz partnera koji će ih natjerati da na vrijeme legnu, a idealna im je poza da se sklupčaju oko njega.

Strijelac

Nevjerovatno energični Strijelci su znak kojemu je potrebno najmanje sna da bi normalno funkcionisali. Isto tako, prirodno iscrpljivanje, naročito ono fizičke prirode, najbolji je lijek za njihov san.

Ne biraju poziciju i zbog umora mogu zaspati u gotovo svakoj pozi, no ranom zorom već će biti na nogama. Zbog te navike vole malo odrijemati i poslijepodne.

Jarac

Pripadnici ovog znaka nisu pretjerani ljubitelji sna i radije bi da ga mogu izbjeći, no vrlo dobro znaju koliko im je on bitan za dobro zdravlje i generalno funkcionisanje. Pod psihičkim su pritiskom skloni nesanici, no inače imaju redovnu rutinu spavanja.

Najbolje spavaju na trbuhu i to sami u krevetu, a potrebno im je puno vremena da se naviknu spavati s nekim drugim u krevetu.

Vodolija

Pripadnici ovog znaka poznati su po svom nemirnom snu, puno se okreću, bacaju i znaju govoriti u snu. Obično nemaju problema s uspavljivanjem i često zaspu ispred TV-a.

Mogu i dugo spavati, no ipak im je žao ako zbog toga propuste jutarnje rituale ispijanja kafe. Najbolje će zaspati ako ih neko mazi poput malog djeteta.

Ribe

Vječitim sanjarima Ribama san je najdraže utočište. Pripadnicima ovoga znaka san je za život potreban kao i zrak, a nenaspavani postaju mrzovoljni i živčani te im pada imunitet. Poput Rakova, i oni su skloni živopisnim snovima s dubokim značenjem.

Mogu uticati na svoje snove knjigom ili TV emisijom koju će gledati prije nego zaspu, a najkvalitetnije spavaju na leđima.

Ostavite komentar: