Izborila se sa koronom: Marija Petronijević postala majka

Glumica Marija Petronijević (34) porodila se i na svijet donijela dječaka, teškog 4.060 grama.

Podsjetimo, Marija je do skoro vodila borbu sa kovidom, a kako je istakla za Telegraf Jetset, bez posljedica je prošla jer se vakcinisala i to u 8. mjesecu trudnoće.

“U drugom stanju sam ostala u februaru mjesecu ove godine kada se o koroni znalo već dosta toga, ali u vezi sa vakcinama je nedostajalo mnogo saznanja, posebno onih koji se tiču rizika u trudnoći. Kako u prvom trimestu, zbog organogeneze i nije indikovano primati bilo kakve vakcine, za trudnice, po savjetu ljekara sam čekala da se u međuvremenu završe kliničke studije koje se odnose na uticaj vakcina, na trudnice i novorođenu djecu”, počela je Marija priču o kovidu i vakcinaciji.

“U međuvremenu je prošao drugi trimestar i negdje na ulasku u moj osmi mjesec stiglo je nekoliko verifikovanih istraživanja, koja su potvrdila da su vakcine koje su istraživane bezbjedne za upotrebu u trudnoći. Konsultovala sam se sa Doc. Dr Anđelkom Isaković, sa Instituta za medicinsku biohemiju, koja je sa svojim kolegama obavila razgovor i prenijela mi svoje mišljenje, da je rizik od vakcinacije daleko manji nego rizik od oboljevanja, da kod vakcinacija praktično nema negativnih pojava, i da se mogu vakcinisati”,  objasnila je Marija za Telegraf Jetset.

“Dan nakon razgovora sam se vakcinisala i to je bilo u mom 8. mjesecu trudnoće. Revakcinu sam primila 24. septembra, proizvođača koji je prošao testove za trudnice”, istakla je nedavno lijepa glumica za Telegraf.

“8. oktobra sam dobila simptome Kovida 19 i na testiranju je to potvrđeno. Prvog dana sam imala temperaturu 37,4, i već od drugog dana samo bolove u mišićima, i zapušen nos. Poslije 5-6 dana bolesti, svi parametri koji se tiču krvne slike su bili na normali i mogu da kažem da sam srećna i zadovoljna što ovo prolazi sa lakšim simptomima. U utorak / srijedu ću raditi testiranje na koronu, i ako budem negativna vraćam se svojim aktivnosima, do porođaja”, poručila je Marija.

Ostavite komentar: