Incident se desio u Sarajevu! Na pjevača Harisa Džinovića pripiti mladić potegao pištolj

Pjevač Haris Džinović doživio je neprijatnost kada je 1997. godine imao nastupu u jednom noćnom klubu u Sarajevu.

Niame, na Džinovića je pripiti mladić potegao pištolj.

“Strašno me je pogodilo pisanje nekih listova, čak sam stekao utisak da neko namjerno želi da baci ljigu na Sarajevo, da ga predstavi kao grad u kojem čak ni jedan Haris Džinović ne može na miru da živi. Moj boravak u Sarajevu, međutim, bio je vrlo prijatan, koliko je to u ovakvoj situaciji moguće.

Sreo sam puno starih prijatelja, mnogo nepoznatih a srdačnih ljudi, podijelio sam u toku jedne večeri više od 300 autograma. To dovoljno govori da onaj stari duh Sarajeva još živi”, rekao je Džinović tada za list “Sabor”.

Na direktno pitanje o navodnoj prijetnji pištoljem i progonu iz rodnog grada, Haris je imao poruku.

“Od svega je jedino tačno da je jedan mladić, očito pripit, izvadio pištolj na mene. To se dogodilo u poznatom sarajevskom klubu “Fis”, gdje se okupljaju poznati sportisti i muzičari – Davorin Popović, Vahidin Musemić, Mirza Delibašić. Poslije koncerta u Skenderiji, naše društvo je otišlo u taj kafić, i negdje u zoru oko četiri sata izjutra, došlo je do tog incidenta.

Naravno, momka su prisutni brzo urazumili, on je sklonio oružje, potom sam mu čak i otpjevao jednu svoju pjesmu. Kažu da je sutradan dolazio u klub da se izvini vlasnicima, tražio je i mene radi izvinjenja. Ali što se nekog protjerivanja tiče, nema ni govora. Ostao sam poslije toga još dva dana u Sarajevu, a potom automobilom otišao do Zagreba, a dalje avionom u Pariz”, ispričao je tada Džinović, piše Kurir.

Ostavite komentar: