Za tržište u Sjevernoj Amrici: Toyota razmatra elektrifikovani kompaktni kamionet

26.05.2024. | 13:03

​Toyota je izrazila interesovanje za tržište kompaktnih pikapova u Sjevernoj Americi.

Američki mediji navode da možemo očekivati da će sve njihove buduće ponude u ovom segmentu biti elektrifikovane. Toyota je prošle godine već koketirala sa idejom o novom kompaktnom pikapu za američko tržište, otkrivajući EPU concept, napravljen na električnoj platformi i skoro identičan po dužini sa Maverickom.

Ovaj koncept je izazvao spekulacije o serijskoj verziji, a tokom nedavnog intervjua za “Auto News”, izvršni direktor u Toyota Motor North America, Ted Ogava potvrdio je da kompanija aktivno proučava ovaj segment tržišta, iako za sada nema konkretnih planova.

Upitan šta Tojota misli o njihovom rivalu Mavericku, Ogava je rekao: “Dobro pitanje, ali nemamo plan za to. Ipak, proučavamo tu oblast, uključujući i pokret elektrifikacije. Na primjer, pikap u punoj veličini i puna elektrifikacija nije dobra hemija kod ovih kupaca. Međutim, u srednjoj ili manjoj veličini, postoji više mogućnosti za elektrifikaciju.”

“Za nas je to jedna od prilika za razmišljanje – manja veličina od Tacome pikap u budućnosti”, nastavio je Ogava.

Budući da su modeli Tundra i Tacoma porasli tokom godina, ostavili su za sobom kupce koji traže manji kamionet. Ford Maverick se dobro prodaje od svog predstavljanja, a Ram bi trebalo da lansira svoj novi kompaktni Rampage pikap na američkom tržištu, prenosi “AutoBlog”.

Oznake: Tojota