Novo ažuriranje Vibera: “Folders” pruža bolju organizaciju i veću preglednost

03.03.2024. | 09:55

Rakuten, kompanija koja stoji iza popularnog mesindžera Viber, najavila je novo ažuriranje. Uskoro će korisnicima širom svijeta biti dostupna nova verzija aplikacije koja će pružiti bolju organizaciju prepiski zahvaljujući funkciji “Folders”.

Mesindžeri poput Vocapa, Vibera i Telegrama su danas većini ljudi primarni kada je komunikacija u pitanju. Oni se koriste kako za poslovne, tako i za privatne prepiske, a nekima služe i kao bilježnica, budući da posjeduju opciju slanja privatnih poruka samim sebi. Baš iz tog razloga je grupisanje pošiljalaca i poruka u zasebne foldere jedna od najboljih alatki kojom se jedan takav mesindžer može pohvaliti.

Novo ažuriranje Vibera donosi opciju “Folders”

Korisnicima sa najnovijim ažuriranjem aplikacije Viber (verzija 22.0) biće dostupna posebna funkcija kategorizacije prepiski. U njoj će korisnik moći da kreira do pet zasebnih foldera koji će se prikazivati na samom vrhu ekrana, poput tabova u internet pretraživaču.

Svaki folder nosiće odgovarajući naziv koji vlasnik uređaja dodjeljuje samostalno i koji se uvijek može izmijeniti u svakom trenutku korišćenja. Ono što korisnike posebno može obradovati jeste mogućnost označavanja svih poruka u folderu kao pročitanih.

Koliko prepiski može stati u jedan folder

Zasebni folderi će biti dostupni svim korisnicima koji na svom Viber nalogu imaju najmanje 10 pokrenutih prepiski, budući da sve preko tog broja već može biti zahtijevno za praćenje. Kada je riječ o gornjoj granici broja dodatih prepiski u jedan folder – tu ograničenja nema.

Osim toga, jedna prepiska se može naći u više zasebnih foldera – primjera radi, ukoliko sa kolegama idete i na kuglanje, oni mogu biti smešteni i u folder “Posao” i u fasciklu “Kuglanje”. Praktično, a prije svega – zgodno za organizaciju i snalaženje.

Dvije vrste prepiski se ne mogu smjestiti u foldere

Ipak, postoje dva izuzetka kada je dodavanje prepiski u foldere u pitanju. Prvi – korisnicima neće biti omogućeno da u kreirane fascikle “pakuju” prepiske sa kontaktima koji su sakriveni, odnosno čiji četovi nisu u javnom, već u skrivenom delu Vibera.

Drugo ograničenje odnosi se na kontakte sa kojima se prepiske vode putem Viber Pej funkcionala, koji je platni. Osim ova dva, drugih ograničenja za sada nema. Globalno predstavljanje nove funkcije već je otpočelo, a u narednih par mjeseci očekuje se da će stići do svih vlasnika uređaja.