Želudac se okreće – bukvalno! Roditelji plaćali da im djecu maltretiraju u kampu VIDEO

04.01.2024. | 12:45

“Netfliksov” dokumentarac “Hell camp: A teenage inferno” otkrio je problem kampova za navodnu rehabilitaciju problematičnih tinejdžera.

Dokumentarac “Hell camp: A teenage inferno” koji je Netfliks nedavno izbacio razbjesnio je i zgrozio gledaoce. U ovom dokumentarcu, fokus je na “Fondaciji Čelendžer” koja se navodno bavila “prevaspitavanjem” problematičnih američkih tinejdžera osamdesetih godina prošlog vijeka.

Kampovi kojima je upravljala ova fondacija papreno su naplaćivali roditeljima da im najprije iz kuće kidnapuju djecu, usred noći, odvedu ih usred nedođije u pustinji i potom tamo tjeraju da pješače. bez dovoljno hrane, vode ili pristupa kupatilu. Fondacija je nastala u trenutku kada se Amerika borila sa problemom vaspitanja djece i sve većim porastom narkomanije i tinejdžerskih prestupa i krivičnih djela.

“Rješenje” je nudio čovjek koji je osnovao “kampove u divljini” američke države Juta, i roditeljima obećavao da će im sinove i ćerke prevaspitati tako da se kući vrate preporođeni – okrenuti disciplini, poštovanju i pravim vrijednostima. Međutim, roditelji nisu znali da plaćaju potpuno nekvalifikovanim ljudima da im djecu maltretiraju u divljini.