Završila sa slomljenim rebrom i u modricama: Zbog momka Srbina mladu Bošnjakinju otac i brat pretukli i ošišali

21.08.2020. | 16:23

Jednoj djevojci iz Besansona u Francuskoj otac i brat su obrijali glavu i prebili je zato što se zaljubila u momka hrišćanske vjere.

Kako navode francuski mediji, mlada Bošnjakinja (17) se zaljubila u Srbina (20) i završila u hitnoj sa slomljenim kostima. Njeni roditelji, ali i ujak i ujna su odvedeni u pritvor.

Prema navodima lokalnih medija, par se zabavljao nekoliko mjeseci, a onda su nedavno odlučili da žive zajedno. Zbog toga je djevojka napustila svoj porodični dom, ali je i dalje održavala kontakt sa rodbinom.

Međutim, četiri dana kasnije, kada je mladić sa roditeljima došao da posjeti njenu porodicu, situacija je eskalirala. Djevojku su odveli u sobu i počeli da je biju po glavi i tijelu, a onda su je i ošišali mašinicom.

Vidno šokiran, mladić srpskog porijekla je pobjegao kako bi obavijestio policiju. Kada je policija došla na lice mjesta, nasilnici su pokušali da sakriju djevojku, ali je brzo otkrivena i odmah prevezena u bolnicu.

Djevojka ima slomljeno rebro i veliki broj modrica. Očekuje se suđenje ovoj porodici, a tinejdžerka je pod sudskom zaštitom.

Mediji, takođe, navode da je pomenuta muslimanska porodica u u Francusku došla iz BiH 2017. Godine, prenosi L’est.