Zastrašujući snimak: Avion se zapalio nakon polijetanja VIDEO

07.06.2024. | 20:37

Snimak nove zastrašujuće avionske nesreće pokazuje kako se avion na letu “Er Kanade” zapalio samo nekoliko trenutaka nakon polijetanja s piste.

Naime, na snimku koji se dijeli na društvenim mrežama vidi se avion boing 777 “Er Kanade” kako polijeće sa aerodroma “Pirson” u Torontu 5. juna.

Posjetioci aerodroma su gledali kako avion odlazi, a potom odjednom počinje da gori, počevši od repa vozila, nakon male eksplozije. Svjedoci na zemlji mogli su da vide višestruke bljeskove svjetlosti skoro odmah nakon što je avion poletio.

“S****! Zapalio se motor”, može se čuti kako jedna osoba govori u pozadini.

Kako je navedeno u saopštenju kompanije “Er Kanada”, u avionu boing 777, koji je krenuo ka Parizu, bilo je oko 400 putnika, prenosi portal “CP 24”.

Predstavnici kompanije rekli su da je do požara došlo zbog problema s kompresorom motora koji je primorao posadu da prerano prizemlji avion oko 30 minuta nakon polijetanja.

“Nakon što je avion sletio, pregledalo ga je vozilo za reagovanje na aerodromu u skladu sa normalnim operativnim procesima, i sam je doletio do kapije”, rečeno je iz avio-kompanije za “CP 24”.

 

Avion je napustio kapiju u 20.46 časova po lokalnom vremenu, ali je kružio i sletio na isti aerodrom u 21.50, navodi “Flight Aware” za praćenje letova.

Boing koji je učestvovao u incidentu neće biti ponovo korišćen dok ne bude pregledan i popravljen.

“Avion će biti povučen iz upotrebe radi dalje procjene naših stručnjaka za održavanje i inženjering”, rekli su predstavnici “Er Kanade”.

Niko od 389 putnika na letu nije povrijeđen.

Ovo je drugi avion za samo dvije nedjelje koji je morao naglo da se vrati na aerodrom “Pirson” nakon polijetanja, navodi “Global njuz”. Let od 27. maja između Toronta i Delhija u Indiji takođe je imao problem s motorom koji je primorao avion da promijeni rutu.