Tvrdio da ne postoji korona, pa završio na respiratoru: Čak nije želio u bolnicu

U Italiji je u javnosti aktuelan slučaj Mauricija Buratija (55), poznatog kao Mauro iz Mantove, koji je tvrdio da ne postoji pandemija kovida i hvalio se da je sa temperaturom od 38 C išao u samoposlugu, ali je sada završio na respiratoru u bolnici u Veroni.

On se od početka pandemije držao raznih teorija zavjera, postao je i ubjeđeni antivakser, a toliko je bio uvjeren u svoje teze da ih je širio preko radio talasa.

Međutim, kako dodaju italijanski mediji, sada se nalazi na intenzivnoj njezi u Veroni, pošto je zaražen korona virusom.

Po profesiji proizvođač vozila, Mauro je danima bio bolestan, ali ni ozbiljni simptomi ga nisu natjerali da ode kod ljekara.

Iako je iz Mantove, odbio je da ide u lokalnu bolnicu tvrdeći da su tamo komunisti, pa je otišao u Veronu, prepričao je radijski voditelj Ðuzepe Kručani, čovjek koji ga je ubijedio da ide u bolnicu.

Ipak, Mauro je bio bolestan nekoliko dana sa simptomima gripa, a u emisiji “La Zanzara”, na “Radiju 24”, hvalio se da je išao u samoposlugu, iako je imao temperaturu 38 C.

Nekoliko dana kasnije stanje mu se pogoršalo, imao kratak dah i morao je u bolnicu.

“Nažalost, loše vijesti dolaze iz Verone. Intubiran je i izgleda da ne reaguje dobro na terapiju. Ljekari kažu da je situacija vrlo ozbiljna”, dodao je Kručani.

Ostavite komentar: