Talibani: Aerodrom u Kabulu spreman za međunarodne letove

Talibani su danas objavili da su riješeni svi tehnički problemi na aerodromu u Kabulu i da mogu da se nastave međunarodni letovi.

Privremena vlada u Avganistanu uvjerila je sve avio-prevoznike da će postojati puna saradnja i navela da očekuje od svih prevoznika i zemalja koji su prethodno letjeli u Kabul da nastave svoje letove, prenijela je agencija Anadolija.

Portparol ministarstva spoljnih poslova Abdul Kahar Balki naveo je da su nedavne političke promjene u Avganistanu izazvale niz tehničkih problema unutar avio-sektora zbog kojih su obustavljeni međunarodni letovi za Avganistan.

„Budući da su problemi na međunarodnom aerodromu u Kabulu riješeni, a aerodrom u potpunosti operativan za domaće i međunarodne letove, Islamski emirat Avganistana uvjerava sve avio-prevoznike da će postojati puna saradnja i očekuje od svih avio-prevoznika i zemalja koji su prethodno letjeli u Kabul da nastave svoje letove kao i do sada“, naveo je on.

Letovi su na glavnom avganistanskom međunarodnom aerodromu u Kabulu obustavljeni prošlog mjeseca nakon što su talibani preuzeli vlast, a američke trupe su, kako navodi Anadolija, uništile opremu i radarski sistem prije nego što su napustile zemlju.

 

 

Ostavite komentar: