Strašan snimak: Policajce polili gorivom, građani htjeli da ih zapale VIDEO

29.09.2020. | 13:37

Šokantni snimci snimljeni u maju prošle godine objavljeni su u BBC dokumentarcu ”Kritična situacija”.

Dokumentarac prikazuje dramatične trenutke tokom jedne policijske intervencije u Eseksu u Velikoj Britaniji.

Tada je, naime, osam policajaca zaliveno gorivom, a okupljeno mnoštvo posmatrača vikalo je: “Zapalite ih!”

Sve je počelo nakon dojave o opasnoj vožnji jednog 17-godišnjeg motocikliste. Nakon što je prešao osam kilometara, policajci su ga ulovili i uhapsili, piše Večernji.

Potjera je privukla velik broj posmatrača, a u jednom trenutku jedna 47-godišnjakinja prišla im je te zaprijetila čekićem. Nakon nje iz obližnje ulice dotrčao je 28-godišnjak sa kanisterom goriva i zalio osmoricu policajaca.

Prvo su pomislili da je možda riječ o otrovu, a jedan policajac rekao je kako je osjetio peckanje na koži. Čuli su kako mnogi od okupljenih uzvikuju: “Ko ima šibice?” i “Zapalite ih”.

Policajac Endru Brd rekao je da su policajci naviknuli da ljudi viču i psuju i govore im da su idioti, ali nikada prije nisu doživjeli ništa slično.

Nakon što je na mjesto događaja stiglo oko 90 policajaca i pripadnika vatrogasne službe, policajci poliveni gorivom su spašeni. Nekoliko je osoba uhapšeno zbog sudjelovanja u incidentu, a dvojici policajaca pružena je pomoć u bolnici jer su progutali benzin.

Džastin Džekson (28), koji je bacio benzin na policajce, zatvoren je na tri godine i devet mjeseci, dok je tinejdžer (17) dobio zabranu  vožnje na 12 mjeseci te je kažnjen novčanom kaznom.

Dženin Džastin (47) takođe je proglašena krivom za posjedovanje hladnog oružja i osuđena je na devet mjeseci zatvora uz uslovnu kaznu od 18 mjeseci.