Starica na listi najtraženijih bjegunaca: U sarmi pokušala unijeti drogu u zatvor

Elena Mladin (82) postala je najstarija osoba koja se našla na listi bjegunaca  rumunske policije nakon što je osujećen njen pokušaj da prokrijumčari drogu u zatvor.

Starica je 2014. godine pokušala da sakrije kanabis između sarmi, saopštili su istražitelji. Sarme su bile namijenjene njenom nećaku koji je služio kaznu zatvora zbog vožnje bez dozvole.

Tepsiju sa sarmicama presreli su čuvari, pa tako pošiljka nije ni stigla do mladića. Počela je kriminalistička istraga, koja je otkrila da je starija žena imala više droge u svojoj kući. Policijskom pretragom otkriveno je skoro dva kilograma kanabisa, koji je bio spakovan u šporetu u kuhinji.

Tokom istrage Elena je dobila nekoliko sudskih poziva, ali se nijednom nije pojavila na sudu. U međuvremenu je otkriveno da je starica već pobjegla iz zemlje u Australiju, a policija je saznala da ne planira da se vrati u Rumuniju, navodeći za to “zdravstvene probleme”.

Sud je osudio Elenu na četiri godine zatvora zbog trgovine drogom. Nakon žalbe, kazna je smanjena na dvije godine, uzimajući u obzir njene godine i to da ranije nije osuđivana za druga krivična djela. Nije jasno ko je podnio žalbu, ali žalbeni postupak u Rumuniji može da podnese više strana, a ne samo advokat.

Ostavite komentar: