Srce boli! Djevojčicu usmrtio zalutali metak dok je isprobavala haljine za proslavu rođendana

24.12.2021. | 17:52

Četrnaestogodišnja djevojčica slučajno je ubijena dok je u butiku u Los Anđelesu isprobavala haljine za proslavu svog 15. rođendana.

Nesrećnu djevojčicu je pogodio zalutali metak koji je ispalila policija dok je pucala na muškarca koji je ranije napao ženu, saopštila je policija.

Muškarac je ubijen u razmjeni vatre, a žena je zadobila umjerene do teške povrede.

“Pucnji su ispaljeni oko 11:45 u prodavnici Barlington u Sjevernom Holivudu”, rekla je novinarima kapetana policije Los Anđelesa Stejsi Spel.

Jedan od metaka je prošao kroz zid svlačionice i pogodio nesrećnu djevojčicu, prema rečima pomoćnika šefa policije LAPD-a Dominika Čoija.

U trenutku pucnjave u sobi sa njom bila je njena majka. Čoi je dodala da policija još ne zna da li je djevojčica bila u svlačionici prije nego što je izbila pucnjava ili je utrčala unutra da se sakrije.

Izvor iz losanđeleske policije rekao je “LA Tajmsu” da je tinejdžerka bila u radnji da isproba haljine “kuinćenaru”, popularnu latinoameričku proslavu 15. rođendana djevojčica koja označava prelazak iz djetinjstva u mladost.

“To je apsolutno srceparajuće i ne mogu da nađem riječi da pokušam da utješim majku i porodicu, ali ću obezbijediti njima i javnosti i našim ljudima da sprovedemo potpunu i temeljnu istragu”, rekao je šef policije Mišel Mur za medije.

Mur je rekao da je dosadašnja istraga pokazala da je policajac koji je ispalio smrtonosni metak “nije znao da je iza bilo nekoga ili da je gledao u bilo koga osim u osumnjičenog”.

Obećao je da će tragična pucnjava biti detaljno istražena.

“Ne postoji policajac u Americi koji bi ikada želio da se dogodi ovakva okolnost”, rekao je Mur.