Sramna i bijeda odbrana: Roditelji iz BiH unakazali kćerku zbog momka Srbina, pa se pokušali pravdati

27.08.2020. | 15:39

Nesavjesni roditelji, muslimani iz BiH, koji su unakazili sopstvenu kćerku jer je htjela da se uda za Srbina pravoslavca pokušali su pred sudom da se izvuku na groteskan način.

Istražnim organima su poručili da su kćerki isjekli kosu jer je imala vaške!

“Roditelji maloljetnice su ovo brutalno šišanje objasnili činjenicom da je maloljetnica imala vaši”, potvrdio je za Novosti Etjen Manto, državni tužilac iz Bezansona.

Ali, stric i strina priznaju da je to bila kazna zbog bijega. Maloljetnica potvrđuje da je pretrpljeno nasilje u vezi s tim što njena porodica ne prihvata njenu emotivnu vezu sa mladićem srpskog porijekla i hrišćanske vjere.

Državni tužilac je potvrdio da će ocu, majci, stricu i strini biti suđeno zbog nasilja nad maloljetnicom, i da su je tukli i sjekli joj kosu, po njenom povratku, poslije četvorodnevnog bijega sa mladićem srpskog porijekla, starim 20 godina, koji živi u istoj zgradi.

Iz suda su prenijeli i to da je mladić D. rođen 2000. godine u Prokuplju, a djevojka S. 2003. u Travniku.

“Nastanila se u Francuskoj sa porodicom u januaru 2018. godine. Zahtjev za azil njenih roditelja je odbijen i porodica je trebalo da napusti francusku teritoriju u decembru prošle godine, ali je u sprovođenju mjere udaljavanja došlo do smetnji zbog situacije sa virusom korona”, ističe tužilac Manto.

On naglašava da je maloljetnica izdvojena iz porodice i da se trenutno nalazi pod sudskom zaštitom.

Ovaj mračni događaj koji se dogodio 17. avgusta i dalje zaokuplja francusku javnost. Javio se i advokat strica i strine napadnute djevojke, Patrik Izan, i reagovao na najavu ministra unutrašnjih poslova Žeralda Darmanena da će vinovnici biti izbačeni iz Francuske po završetku procesa.

“Biće ispraćeni do granice jer nemaju šta da traže na našem tlu”, izjavio je ministar u nedjelju.

Etjen Manto je potvrdio da će suđenje vinovnicima ovog čina biti održano 23. oktobra u Bezansonu. Do tada, oni neće smjeti da napuštaju francusku teritoriju.

Advokat strica i strine kaže da njegovi klijenti ne prihvataju navode za koje se terete i da mora da se poštuje pretpostavka njihove nevinosti. Navodi i da imaju staus izbjeglica i da ne može unaprijed da se govori o njihovom izbacivanju iz Francuske. Situacija s djevojčinim roditeljima je drugačija, jer su odbijeni za azil i svakako moraju da odu iz zemlje.

Stric je, inače, označen kao taj koji je ošišao djevojku, koja je to i sama izjavila u istrazi. Istraga je u toku. Utvrđeno je da djevojka ima slomljeno rebro, mnogobrojne modrice i teško povrijeđeno uvo. Advokat naglašava da postoje i ranije povrede, a očekuje se da se na suđenju utvrdi njihovo porijeklo.