Snimak razbijesnio javnost: Na Bogojavljenje na silu potopili dječaka u vodu VIDEO

Snimak dječaka iz Rusije kojeg nasilno potapaju u vodu na Bogojavljanje postao je viralan na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi kako mališan, obučen samo u šorc, pokušava da se otrgne dok ga na silu spuštaju u ledenu vodu.

Dječaka je ka ledenoj vodi u Komsomoljsku gurala majka, a ono što je posebno razbjesnilo građane je činjenica da su dječaka za ruke uhvatili spasioci, koji su ga potom tri puta potopili u ledenu vodu, a onda vratili majci.

Već danima građani osuđuju ovakav “vandalski čin” spasilaca.

“Što majku nisu ubacili u vodu?”, redali su se komentari na mrežama.

Na kraju su se oglasili iz sektora civilne zaštite, čiji pripadnici su obezbjeđivali mjesto.

“Ukoliko pažljivo pogledate snimak, vidjećete da je otac sa jedne strane, a naš pripadnik sa druge. Majka je zahtijevala da se dječak okupa i sama je htjela da ga gurne u vodu. Naš pripadnik je držao dijete da se ne bi udavilo, onaj ko je zaista potopio dječaka bio je otac”, saopštili su iz Sektora.

Kako navode, spasilac nije mogao da učini ništa drugo, nego samo da se pobrine da se dijete ne udavi.

“Otac je očigledno bio pod uticajem alkohola. Dijete je potopljeno tri puta, a potom bezbjedno izvučeno iz vode i vraćeno roditeljima”, naveli su u Sektoru civilne zaštite.

Kako su istakli, mjesto gdje su se ljudi kupali na Bogojavljanje duboko je oko 20 metara, zbog čega je na dubini od metra postavljena zaštitna platforma. Ipak, spasioci su dežurali za svaki slučaj, kako ne bi došlo do neke nesreće.

“Da su naši pripadnici potopili dječaka bili bi otpušteni. Njihov posao je da spasavaju, ne da potapaju ljude. To što neko primorava nekog ko ne želi da uđe u ledenu vodu je ludost. Ipak, na društvenim mrežama je ovo otišlo predaleko. Čitava priča je i prenaduvana”, naveli su nadležni, prenosi “Telegraf.rs

Ostavite komentar: