Šef obavještajne službe: Sada se odlučuje o sudbini Rusije

Sergej Nariškin, direktor ruske Spoljne obaveštajne službe, poručuje da se “sada odlučuje o sudbini Rusije i da ona nikada neće odstupiti od pitanja obezbjeđenja svog suvereniteta”.

“Naša zemlja trenutno preživljava istinski istorijski trenutak. Odlučuje se o sudbini Rusije, njenom budućem mjestu u svijetu”, istakao je Nariškin na stručnom savjetu za istorijsko obrazovanje pri Ministarstvu prosvjete i nauke.

On napominje da se ne smije zaboraviti da je “glavni faktor razvoja Rusije i centar njene hiljadugodišnje istorije bio i ostao suverenitet – pravo da samostalno, slobodno i svjesno određuje svoju sudbinu”.

“Suverenitet je garancija blagostanja i dostojanstva naših građana, to je budućnost naše djece! Rusija nikada nije odstupala po takvim pitanjima i neće odstupiti, jer će u suprotnom prestati da bude Rusija!”, naveo je Nariškin.

On je pojasnio da je odluka predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina o sprovođenju specijalne vojne operacije s ciljem zaštite stanovništva Donbasa i bezbjednosti zemlje zasnovana na dubokoj analizi istorijskih obrazaca i izuzetno preciznoj, realnoj procjeni situacije u svijetu.

“Rusiji, jednostavno, nije ostavljena nikakva šansa da postupi drugačije. Najmanje odlaganje u vezi sa otvoreno rusofobičnim, korumpirano-oligarhijskim kijevskim režimom, pretvorilo bi se u veliku tragediju u bliskoj budućnosti”, naglasio je Nariškin.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj, kako je saopšteno, demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, kao i “zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od kijevskog režima”, podsjeća “Sputnjik”.

Ostavite komentar: