Roditelji pristali na autopsiju! Žena umrla četiri dana nakon druge doze korona vakcine

Tridesetdevetogodišnja žena iz američke države Juta preminula je četiri dana nakon što je primila drugu dozu vakcine protiv kovida 19 koju je razvila kompanija “Moderna”, objavio je danas “San”.

Ovaj britnaski tabloid piše da je Kesidi Kuril, koja je bila zaposlena kao tehničar kod nekoliko plastičnih hirurga u Juti, drugu dozu vakcine primila 1. februara. Članovi njene porodice tvrde da nije bolovala ni od jedne bolesti niti je primijetila nuspojave nakon primanja prve doze vakcine.

Kurilova je, navodno, osjetila mučninu odmah nakon primanja druge doze vakcine, žalila se zbog ubrzanog rada srca i tražila da bude prevezena u urgentni centar.

Roditelji Kurilove rekli su za lokalnu televiziju “NJuz 4SA” da je ona, nakon što se osjećala malo bolje, odjednom razvila teže simptome gripa i da je prevezena u urgentni centar.

Kurilovoj je dijagnostikovana bolest jetre i prevezena je na transplantaciju u bolnicu u Mareju, ali je preminula 5. februara, prije nego što je dobila novu jetru, prenio je “Sputnjik”.

“San” piše da su roditelji pristali na punu autopsiju u Juti, te da rezultati još nisu objavljeni.

Ostavite komentar: