Roditelji gledali njegovu smrt: Krokodil uhvatio dječaka (8) za noge i odvukao ga

11.11.2022. | 08:17

Užasnuti roditelji bili su svjedoci smrti njihovog osmogodišnjeg sina kog je krokodil odvukao pod vodu i ubio.

Hulio Otero Fernandez (8,) bio je na izletu kod rijeke Matina u Limonu, u Kostariki, kada ga je krokodil povukao pod vodu pred njegovim roditeljima. Ožalošćena porodica je u šoku jer tijelo dječaka nije pronađeno.

Hulio je bio u vodi do koljena kada ga je reptil uhvatio za noge i odvukao. Uznemireni roditelji Hulio Otero stariji i Margini Fernandez Flores bili su svjedoci smrti svog sina, zbog čega su se odselili u Nikaragvu. Njihov potez dolazi kao način da zaštite svoje četvoro djece od sličnih sudbina.

Hulio je rekao: “Mojoj ženi je najteže bilo da vidi kako krokodil pluta sa tijelom mog sina”.

Ožalošćena majka Margini objasnila je zašto će da se odsele. “Nemoguće je nastaviti život u Matini jer u svakom kutku kuće nalazimo nešto što nas podsjeća na Hulia, što nam zadaje mnogo bola.

Ne možemo da budemo ovdje, jer se svaki put sjetimo kako je bilo lijepo što je on ovde sa nama. Jako nam je teško, pa ćemo morati da idemo odavdje. Neću da ostanem ovdje, jer se štite te životinje, a one su u stanju da napuste reku i da napadnu još ljudi. Kad god se sjetimo šta se desilo, nemoguće je ne pustiti suze.”

Zvaničnik Crvenog krsta Limona, Tatjana Diaz, rekla je da je krokodil možda odveo mladog Hulija “u jazbinu ili pećinu”, ali da “ne znaju koji je od njih”. “Pošto ne znamo koja je to pećina, niti koji krokodil jer ih ima nekoliko, veoma je teško fokusirati se na jednu tačku, prenosi Mondo.