Plan pripreme “korona koncepta” u toku: Nijemce na jesen očekuje nošenje maski

Njemačka vlada planira da tokom ovog mjeseca pripremi korona koncept za jesen, najavio je ministar pravosuđa Marko Bušman u izjavi za “Velt am Zontag“.

On je kazao da će maska zasigurno imati svoju ulogu, ali nije otkrio druge detalje. Bušman je ukazao da u trećoj godini pandemije mjere poput lokdauna, zatvaranja škola ili ograničenja slobode kretanja ne bi bile odgovarajuće.

Međutim, nošenje maski bi i dalje moglo biti od pomoći u sprečavanju širenja korona virusa.Upravo oko pitanja nošenja maski postoje različiti pristupi pokrajina. Bavarska je, na primjer, i pored rastućeg broja novozaraženih u subotu ukinula obavezu nošenja FFP2 maski, i ostavila na snazi samo nošenje medicinskih maski u javnom prevozu.

U Berlinu i Hamburgu i dalje je obavezno nošenje FFP2 maske u javnom prevozu.Pandemija je skupo koštala Njemačku, koja je, prema podacima vlade, do 2. juna potrošila oko 6,8 milijardi evra samo na vakcine.

Prema podacima Savezne službe za socijalna pitanja, do kraja juna ukupno je potrošeno 46,4 milijarde evra za besplatno vakcinisanje, centre za vakcinaciju, PCR testove, zaštitne mjere i slično.

Ostavite komentar: