Pažnju privukla mišićavim rukama: Cijeli svijet bruji o bugarskoj princezi FOTO

07.06.2024. | 10:17

Cijeli internet bruji o bugarskoj princezi Kalini (52), a povod su njene nove fotografije koje su postale viralne.

Naime, princeza koja je poznata po ekstravagantnom ponašanju i stilu, snimljena je sa porodicom na dočeku ostataka kralja Fernanda, pradjede Kaline, koji su stigli vojnim avionom iz njemačkog grada Koburga, gdje je preminuo prije 76 godina.

Ona je pažnju privukla svojim mišićavim rukama. Nosila je crno-bijelu haljinu bez rukava pa su joj se isticala ramena i mišići. Te fotografije se vrte po društvenim mrežama, a komentari su svakakvi.

Među njima su oni koji su se divili njenim mišićima.

“Želim rutinu princeze Kaline Bugarske”, napisao je korisnik @Albert_Edero, povećavajući sliku kraljevske porodice kako bi se dobro vidjela mišićna definicija ruku 52-godišnje princeze.

S druge strane, mnogi su vrijeđali njen izgled, komentarišući da ne liči na ženu.

Sada je princeza Kalina, nakon što je postala viralna, za magazin “LOC El Mundo” otkrila da se bavi treningom sa tegovima i brine o svom tijelu.

“Sportista sam” jasno je poručila.

Ona je podsjetila i da je bila profesionalna džokejka i da se 15 godina takmičila predstavljajući svoju zemlju, kako na nacionalnim tako i na međunarodnim šampionatima.

“Prvi put kada sam vidjela zastavu Bugarske na takmičenju, jer sam bila jedina bugarska džokejka, osjećala sam se ponosno”, iskreno je rekla.

Nekonvencionalna princeza

Jedina kćerka prognanog cara Simeona II od Bugarske, princeza Kalina je poznata kao nekonvencionalna kraljevska osoba, izražavajući svoju ličnost kroz neobičnu kosu, šminku, podvrgavanju plastičnim operacijama i modu.

Jednom je obrijala glavu jer je izgubila opkladu, a izazvala je i čuđenje na društvenim balovima kada je svoje pramenove ofarbala u jarko narandžasto.

Kalinu mediji često opisuju kao „provokativnu“ i „ekstravagantnu“, a 2002. se udala za Kitina Munjoza, španskog avanturistu i bivšeg elitnog borca komandosa.

Imaju sina Simeona, prvog člana kraljevske porodice rođenog u Bugarskoj poslije 70 godina.

Ona je završila prestižne škole u Španiji, a tečno govori španski, francuski, engleski, njemački i italijanski, dok bugarski koristi nešto slabije.

Kalina ističe da je vegetarijanka, krštena je u katoličkoj crkvi, a ima mnogo interesovanja, među kojima su moda, umjetnost i restauracija starog namještaja.

Nos koji privlači pažnju

Još jedna stvar koja je sve zaintrigirala je njen nos. Dok mnogi smatraju da je posljedica plastičnih operacija – to nije slučaj.

Kalina je doživjela povredu kada je polomila zube, a tokom liječenja došlo je do infekcije u vilici pa je morala na ozbiljnu operaciju kako bi se spriječilo širenje infekcije. To je rezultiralo današnjim izgledom njenog nosa, piše Blic.