Orban pozvao na okupljanje svih konzervativaca: Moramo udružiti snage

Konzervativci u Evropi i SAD moraju da se udruže kako bi ponovo preuzeli institucije u Vašingtonu i Briselu, koje sada kontrolišu liberali koji prijete zapadnim civilizacijama pred izbore 2024. godine, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.

On je u govoru na Konferenciji konzervativne političke akcije u Budimpešti rekao da će sljedeći predsjednički izbori u SAD i Evropskom parlamentu učiniti 2024. godinu “vitalnom”.

“Progresivni liberali i neomarksisti, koji su omamljeni sanjarenjem, promoteri otvorenih društava i ljudi koje finansira DŽordž Soroš, žele da iskorijene zapadnjački način života koje vi i mi toliko volimo”, istakao je Orban.

Prema njegovim riječima, potrebno je koordinisati kretanje političkih “trupa”, jer se Zapad suočava sa velikim testom, a 2024. godina biće odlučujuća.

Mađarski lider predstavio je 12 tačaka za koje tvrdi da su ključne u obezbjeđivanju dominacije konzervatizma, uključujući igru po sopstvenim pravilima, odbranu nacionalnih interesa u spoljnoj politici i preuzimanje kontrole nad medijima.

“Moramo ponovo da osvojimo institucije u Vašingtonu i Briselu”, poručio je Orban.

Ostavite komentar: