“Oprostio sam joj”: Majka udavila troje djece, otac čuva uspomene na sinove i kćerke

18.04.2024. | 08:37

Patrik Klensi (33) iz Masačustesa, čija je supruga Lindzi navodno zadavila njihovu djecu u naletu postporođajne depresije, završio je Bostonski maraton sa suzama u očima dok je sa sobom nosio uspomene koje čuva kao sjećanje na dvojicu sinova i kćerku.

On je uspio da završi maraton za nešto manje od četiri sata u ponedjeljak i prikupio je više od 75.000 dolara za Bostonsku dječju bolnicu u čast svoje troje pokojne djece Kore (5) Dosona (3) i Kalana, koji je imao samo 7 mjeseci.

Djeca su umrla tragičnom smrću prije godinu dana, a bol za njima ne jenjava…

“Volim svoju decu, oni su divni ljudi. Svi su ih voljeli. Imali su kratke živote – ali su imali dobre živote”, rekao je otac.

Na njegovoj majici u kojoj je trčao, na leđima, pisalo je: “U znak sjećanja na Koru, Dosona i Kalana. Svake milje, svakog dana”.

Njegova supruga Lindzi Klensi navodno je zadavila njihovo troje djece u januaru 2023. prije nego što je pokušala samoubistvo skočivši kroz prozor na drugom spratu a sve jer je bolovala od postporođajne depresije ili psihoze.

Ponedjeljak je bio prvi maraton Duksberija i on je objasnio da je trening za veliki događaj za njega postao terapija nakon tragedije.

“Oni su bili moja motivacija”

“Oni su bili moja motivacija. Bilo je terapeutski. To je bila svrha. Znao sam da možemo da napravimo veliku razliku i jesmo, tako da je bilo dobro – rekao je Patrik.

Dok je trčao na stazi, publika je navijala za njega uprkos tome što njegovo ime nije bilo istaknuto na njegovoj majici i ohrabrivala ga da nastavi.

Nosio je sićušnu plavu mašnu, zakačenu za lijevo rame, koja je pripadala njegovoj kćerki Kori. Takođe je nosio narukvicu “Happi Callan” i drugu koja je predstavljala Davsona.

Otac troje djece je takođe nosio smolu sa otiscima šaka svoje djece koju mu je prošle godine dala Bostonska dječja bolnica u kojoj je najmlađi sin umro nekoliko dana nakon napada.

Klensi je takođe ponovio da je oprostio svojoj supruzi Lindzi Klensi, koja je u to vrijeme navodno patila od psihičkih problema.

“Rekao sam da opraštam svojoj ženi i opraštam. Ostaću na tome”, rekao je za VCVB.

Patrik je prijateljima neposredno prije tragedije rekao za svoju zabrinutost za mentalno zdravlje supruge, rekavši da misli da joj je “prepisano previše lijekova”.

Lindzi se izjasnila da nije kriva po tri tačke optužnice za ubistvo prvog stepena i trenutno se nalazi na liječenju mentalnog zdravlja u državnoj bolnici Tjuksberi, prenosi Telegraf.