Napadači potegli noževe: Masovna tuča izbila na sahrani VIDEO

Teresa Vard (84) iz irskog okruga Galvaj sahranjivana je kada je izbila tuča, koju po riječima očevidaca čak ni Papa nije mogao zaustaviti.

Kako prenosi Ajriš Miror, dvije žene i pet muškaraca su teško povrijeđeni.

Terezina sahrana prvobitno je trebalo da se održi na drugi dan, ali je premještena tako da se poklopi sa rođendanom njene kćerke koja je umrla od raka prije devet mjeseci.

Takođe se dogodilo da se poklopila sa drugom sahranom u tom području što je dovelo do toga da je policija u stanju pripravnosti od ranih jutarnjih sati u srijedu ujutru.

Martin Entoni Vord, 35, upravo je bio pokopan, a gospođa Vard je sahranjena kada je grupa muškaraca, za koje se vjeruje da nisu u srodstvu ni sa jednom porodicom, počela napadati ožalošćene na sahrani Vardove.

Podrazumijeva se da je incident povezan sa lokalnim huliganima na području između dvije rivalske porodice koja je eskalirala posljednjih mjeseci i nije bila povezana sa porodicama pokojnika.
Stanovnici u blizini groblja Tuam rekli su da su primjetili prisustvo policije u tom području od ranog jutra, a neki su postali svjesni velike operacije dok su svoju djecu ostavljali na umu ili u jaslicama.

“Galvai Beo” javlja da je tokom okršaja kovčeg preminule Tereze Vard morao biti spušten na zemlju pošto je nasilje počelo.

“Napadi su se dogodili odmah, kovčeg nije ni uspeo da uđe u grobnicu i morali su da ga bace na zemlju dok se haos rasplamsao.”

Izjave očevidaca sahrane potvrdile su da je napad trajao oko 20 minuta.

Rekli su kako je sveštenik Pet Farager uzalud je pokušavao da smiri stvari, ali scena je bila previše haotična.

Ostavite komentar: