Majka uhapšena i optužena za ubistvo: Tijelo dječaka (4) pronađeno pored puta FOTO

02.04.2024. | 11:18

Američka policija pronašla je tijelo dečaka (4) koji je dan ranije nestao, a za ubistvo je optužena njegova majka.

Tijelo Arijela Garsije pronađeno je u četvrtak nešto prije 18 časova pored puta u državi Vašington, manje od 24 sata nakon što su rođaci prijavili njegov nestanak.

Nakon izvještaja, državna policija je pokrenula potjeru u kojoj je učestvovalo skoro 100 policajaca i istražitelja, uključujući i agente FBI.

Nakon što je tijelo pronađeno, policija je uhapsila dječakovu majku Džesiku Garsiju.

Garsija je optužena za ubistvo prvog i drugog stepena i trenutno se nalazi u pritvoru u okrugu Snohomiš. Dva dana prije dječakovog nestanka, njegova baka je zatražila hitno starateljstvo.

Rekla je da njena kćerka ima problema sa konzumiranjem droga i alkohola i da je ponekad nasilna.

Baka je u zahtijevu navela da je majka ponekad fizički zlostavljala dijete. Nakon sudskog izvještaja, Arijelu se izgubio trag i prijavljen je nestanak.

Porodični prijatelj rekao je policiji da su Arijel i njegova majka ostali kod nje neko vrijeme. Ona je rekla da su u jednom trenutku izašli iz kuće, a onda je na podu zatekla veliku količinu krvi.

Kada je policija pronašla majku, imala je tragove krvi na cipelama i košulji. Ona je istražiteljima rekla da je Arijel pao sa kreveta i udario se u glavu i da je pokušala da ga odvede u bolnicu na pregled, ali je red bio predugačak.

Istraga je u toku, i čekaju se rezultati obdukcije dječakovog tijela, prenosi Index.