Incident u Izraelu: Policajci ubili palestinskog napadača u Jerusalimu

Izraelski policajci ubili su Palestinca koji je napao nožem ultraortodoksnog Jevrejina u Starom gradu u Jerusalimu.

Poslije ovog incidenta izbili su sukobi u Jerusalimu i policija je sredstvima za rasturanje nereda i šok bombama rastjerivala palestinske izgrednike, prenijeli su izraelski mediji.

Ranjeni Izraelac je prenijet u bolnicu, a na video snimku postavljenom na društvenim mrežama se vidi kako izraelski granični policajci pucaju na osumnjičenog napadača nekoliko puta dok leži na zemlji.

Policija je rekla da je napadač pokušao da ubode nožem i jednog policajca.

Kako je navedeno, ubijeni napadač je 25-godišnjak sa sjevera Zapadne obale koji je bio povezan sa palestinskim pokretom Fatah i nije imao dozvolu da bude u Izraelu.

Na drugom video snimku koji je izgleda autentičan se vidi da naoružani policajci sprečavaju hitnu pomoć da dodje do Palestinca, javio je Asošiejted pres.

Islamski ekstremistički Hamas vladajući u pojasu Gaze je napad označio „novim heroizmom“, ali nije preuzeo odgovornost.

Ultraortodoksni Jevrejin je napadnut kraj Kapije Damask, poprišta demonstracija i sukoba Palestinaca i izraelske policije proteklog proljeća tokom muslimanskog mjeseca posta Ramazana.

Neredi su se tada proširili na druge dijelove grada, uključujući obližnje mjesto sveto i za Jevreje i muslimane što je na kraju izazvalo 11-dnevni rat u Gazi, prenosi N1.

Ostavite komentar: