Horor na ekskurziji: Najmanje dvanaestoro djece i dva učitelja udavili se u jezeru

18.01.2024. | 18:16

Najmanje dvanaestoro djece i njihova dva učitelja udavili su se u indijskoj državi Gudžarat, kada se prevrnuo čamac u kome su bili na jezeru u okviru ekskurzije, saopštili su zvaničnici.

Spasioci su iz jezera Harni, u gradu Vadodara, izvukli 20 djece na bezbjedno i tragaju za još dvoje koji su nestali, saopštili su policijski i okružni zvaničnici, dodajući da su neka djeca na intenzivnoj njezi.

Još nije poznato koliko je ljudi bilo na brodu, a lokalni mediji navode da je mogući uzrok incidenta pretrpanost, što policija nije potvrdila.

Viši zvaničnik gradske policije Anupam Sing Gahlaut rekao je da žrtvama nisu bili obezbijeđeni prsluci za spasavanje tokom vožnje čamcem.

On je rekao da su djeca bila uzrasta od sedam do 13 godina i da su pohađala nastavu u školi u Vadodari, koja je oko 120 kilometara udaljena od grada Ahmedabada.

Nacionalni i lokalni službenici za upravljanje katastrofama angažovani su u spašavanju, dodao je Gahlaut.

“Tužan sam zbog gubitka života. Moje misli su sa ožalošćenim porodicama u ovom času tuge”, saopštila je kancelarija premijera Narendre Modija u objavi na društvenim mrežama.

Savezna vlada obezbjediće odštetu od po 200.000 rupija /2.400 dolara/ porodicama preminulih i 50.000 rupija povrijeđenima.

Lokalne vlasti, takođe, su najavile isplatu odštete od 400.000 rupija za porodice preminulih.