Fabrika želi veću imunizaciju: Vakcinisanim povišica za 3 odsto, nevakcinisama duplo manje

Fabrika za proizvodnju plastičnih kesa izvan San Franciska je odlučila da planirano povećanje plata za nevakcinisane radnike ograniči na 1,5 odsto, dok će povišica za vakcinisane iznositi 3,0 odsto.

”Budući da se delta soj brzo širi i da će vjerovatno ovdje pogoditi nevakcinisane, čime će svi biti u opasnosti od zaražavanja, vjerovatno je moj posljednji najbolji pokušaj da se ljudi vakcinišu”, izjavio je Kevin Keli, izvršni direktor kompanije “Emerald pekedžing”, a prenosi britanski list “Gardijan”.

Američka kampanja vakcinacije posljednjih nedjelja bilježi usporen napredak, sa svakodnevnom vakcinacijom nešto više od 500.000 od 4. jula.

Ako nastavi ovim tempom, SAD neće dostići najniži prag imuniteta krda od oko 70 odsto do kraja ove godine, ocjenjuje Rojters.

Budući da su vladini napori usporili, pojedine kompanije, među kojima je i “Kelis”, preuzele su na sebe zadatak ubeđivanja radnika da se vakcinišu.

Istovremeno, njemačka automobilska kompanija “Dajmler” je otvorila mobilne klinike za vakcinaciju na svim svojim većim proizvodnim mjestima u SAD.

Ostavite komentar: