“Dobili smo šta smo tražili”: Povučena tužba u vezi sa prebrojavanjem glasova u Mičigenu

Izborni štab kandidata Republikanske stranke na predsjedničkim izborima u SAD Donalda Trampa povukao je tužbu u kojoj osporava regularnost prebrojavanja glasova u Mičigenu.

Trampov advokat Rudi Đulijani izjavio je da je Trampov izborni štab povukao tužbu nakon što su “dobili što su tražili”.

“Povukli smo tužbu u Mičigenu. Povlačenje tužbe je rezultat onoga što smo tražili, a to je da se zaustavi privremeno potvrđivanje rezultata glasanja u okrugu Vejn prije nego što građani budu uvjereni da je uračunat svaki zakonit glas, a da nije uračunat nijedan nezakonit”, rekao je Đulijani.

Komisija za prebrojavanje glasova u okrugu Vejn prvobitno nije mogla da potvrdi rezultate izbora zbog navodnih nepravilnosti koje su prijavila dva republikanska člana četvoročlane komisije.

Kandidat Demokratske stranke Džozef Bajden osvojio je 68 odsto glasova u okrugu Vejn, gdje je glasalo više od 850.000 ljudi.

Izborni štab Donalda Trampa saopštio je 11. novembra da je podnesena tužba Federalnom sudu SAD zbog “neregularnosti, nekompetentnosti i nezakonitog prebrojavanja glasova” u Mičigenu, podsjetio je Sputnjik.

Slične tužbe podnesene su u nekoliko saveznih država SAD, nakon što su američki mediji saopštili da je Bajden pobijedio na predsjedničkim izborima 3. novembra.

Ostavite komentar: