Direktor FSB nema dilemu: Za napad na “Krokus” odgovorni su SAD, Ukrajina i Britanija

26.03.2024. | 19:57

Amerika, Britanija i Ukrajina su odgovorni za teroristički napad na koncertnu dvoranu “Krokus”, rekao je danas direktor ruske Federalne službe bezbjednosti /FSB/ Aleksandar Bortnikov.

“Vjerujemo da je to istina. U svakom slučaju, govorimo o informaciji koju imamo. To je opšta informacija, ali oni su već dugo govorili o tome”, naglasio je Bortnikov nakon proširenog sastanka Odbora državnog tužioca, odgovarajući na novinarsko pitanje da li su Amerika, Britanija i Ukrajina odgovorni za napad.

On je izrazio uvjerenje da Ukrajina pokušava da dokaže da je dovoljno sposobna za sličan napad, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Prema njegovim riječima, ukoliko neko želi da iskaže svoj kapacitet, očekuje se da će izvršiti sabotažu i teroristički napad u pozadini i to je nešto što je cilj ukrajinskih i britanskih specijalnih službi. Bortnikov je podjsetio da su slične poteze pominjale i američke specijalne službe.

On je pritom ukazao i na to da je u javnosti prisutni mnogo informacija koje ukazuju na to da “Zapad i Ukrajina žele da nanesu veću štetu Rusiji”.

“Bilo je brojnih napada bespilotnim letjelicama i čamcima te upada sabotera i terorista preko granica Rusije”, dodao je Bortnikov.

Oznake: FSB, Moskva, Napad, Rusija, SAD