Zvijezda 09 se ne predaje: “Fenjeraš” srušio i drugi sarajevski klub

10.03.2024. | 16:17

Nakon što su “uzeli mjeru” Sarajevu (1:0), semberski tim je nadigrao i drugog velikog sarajevskog rivala, upisavši petu pobjedu u sezoni.

Iako se igralo dosta tvrdo tokom prvog poluvremena, ipak su gosti s “Grbavice” uspjeli kreirati nekoliko dobrih prilika pred golom Zvijezde 09.

Najbolju šansu, plavi su imali u 28. minutu kada je Aleksandar Boljević sam izišao ispred golmana Milana Jelovca, ali je slabo šutirao i lopta je otišla pored stative.

Ipak, Željo je pogodio mrežu domaćina nekoliko minuta kasnije nakon što je Džozef Amoa ukrao jednu loptu i centrirao u kazneni prostor, a tamo najviši u skoku bio Boljević, koji se iskupio za prethodni promašaj – 0:1.

Semberski tim je izjednačio u 39. minutu nakon što je sjajno po lijevoj strani prošao Nigerijac Kajode Saliman i uputio prizeman centaršut u peterac, gdje je internacionalac iz Gane Godsvil Vadze ubacio u mrežu Željezničara – 1:1.

U nastavku su izabranici Darka Milisavljevića žestoko krenuli prema golu Želje, međutim, prvu pravu priliku kreirali su gosti sa “Grbavice” u 60. minutu kada je poslije centaršuta Amera Hiroša, glavom šutirao Amoa pravo u golmana Jelovca.

Samo četiri minuta kasnije Zvijezda 09 je stigla do prednosti i to autogolčinom!

S desne strane centrirao je Vadze, a u namjeri da otkloni opasnost nespretno je reagovao Vahid Selimović i u maniru rasnog strelca pogodio vlastitu mrežu – 2:1.

Mogli su domaći fudbaleri preko rezerviste Petra Karaklajića u 75. minutu da riješe pitanje pobjednika, ali je šutirao iznad prečke, prenosi Mondo.

Ipak, uspjeli su Semberci do kraja da sačuvaju rezultat i nanesu 13. poraz Želji, koji nakon ovog 22. kola može da padne i u zonu ispadanja, ukoliko Tuzla siti u ponedjeljak ne izgubi od mostarskog Veleža.