Zverev šokirao sve: Ne testiraju nas, a mnogo je zaraženih na Australijan openu

19.01.2022. | 17:49

Njemački teniser Aleksandar Zverev kaže da su kontrole u Australiji slabije nego što se misli, kao i da na Australijan openu ima mnogo više zaraženih nego što se zna.

Mnogi sportisti prođu bez simptoma korone, a posljedica slobodnijeg kretanja nego lani je lakše širenje virusa.

Početkom 2021. teniseri i teniserke su bili u dvonedjeljnom strogom karantinu, veći dio vremena su provodili u sobama i tek nakon toga su mogli slobodno da se kreću.

Sada je situacija drugačija, bila im je potrebna potvrda o vakcinaciji, koja ne znači da čovjek ne može opet da se zarazi koronom. Zverev je ukazao upravo na ovaj problem.

“Jasno je da ove godine u Australiji ima više slučajeva nego prošle godine. Sada imamo više slobode da izađemo da jedemo, da radimo šta želimo. Zato je normalno da ih ima više. Moj brat, kada je stigao ovde, imao je virus. Morao je da bude zatvoren u Sidneju, sada više nema ništa od toga”, rekao je Zverev.

Novak Đoković je iz Melburna deportovan zbog toga što nije htio da dođe tu vakcinisan, već sa dokumentima o medicinskom izuzeću.

Iako je isprva dobio vizu, ona mu je ukinuta, a malo ko se bavio slučajem tenisera koji su i na terenu bili zaraženi, prenosi Nova.

“Ne testiraju nas. Da se radi, više pozitivnih bi bilo. Igram turnir ovde i ne želim da idem u restorane, u hotel ili na teniske terene, ne želim da rizikujem ni najmanje. Nalazim se kao u nekoj vrsti mjehura za sebe”, dodao je Nemac.

Nakon što je Đoković deportovan, žrijeb je ostao slabiji nego da je prvi reket svijeta i branilac titule bio na terenu.

Zverev stoga kaže da su u opticaju neki drugi momci poput Danila Medvedeva, Stefanosa Cicipasa i njega, Zvereva.

“Iako se tek vraća, vjerujem da i Rafael Nadal može da igra fantastičan tenis i da ne smijemo da ga zaboravimo”, upozorio je Zverev.