Žestoke reakcije! Britanci kritikovali dolazak Novaka Đokovića na Australijan open

04.01.2022. | 21:44

Dugo vremena se govorilo o tome da li će prvi reket svijeta Novak Đoković igrati na prvom Gren slem turniru u sezoni zbog strogih pravila koja vladaju u Australiji zbog korona virusa.

Novak je bio poprilično tajnovit po pitanju nastupa na Australijan openu sve do danas, nakon što je postavio objavu da ćemo ga i ove godine gledati u Melburnu.

Đoković je dobio medicinsko izuzeće za nastup u Australiji, što je posebno naljutilo Britance. Daily Mail je tu vijest popratio nazvavši Đokovića u svojoj objavi “antivakserom”, a teniski novinar Ben Rothenberg u pitanje je doveo legitimnost njegovog izuzeća od vakcinacije.

“Šta je to po australskim vlastima “validno medicinsko izuzeće”, koje zdrav sportaš, najbolji na svijetu, ima?”, zapitao se javno Rotenberg i dodao da će svaki takav igrač morati proći dva međusobno odvojena procesa provjere svog zdravstvenog stanja.

Nezadovoljni i teniseri

Pojedini igrači su također istakli nezadovoljstvom odlukom za najboljeg tenisera svijeta, između ostalog Džejmi Mari. Nekad najbolji teniser svijeta u parovima dodao da on ne bi dobio izuzeće.

Stigla je i reakcija australskog tenisera.

“Meni je jako zanimljivo, samo ću to reći. Čuo sam da je bilo još izuzeća, samo se nadam da ispunjavaju kriterije”, rekao je Aleks di Minaur, piše Avaz.