Zeljković osudio incident na omladinskom fudbalskom turniru u Sarajevu

15.01.2023. | 20:29

Predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković osudio je incident na omladinskom fudbalskom turniru u Sarajevu i istakao da je u stalnom kontaktu sa predsjednikom Fudbalskog saveza Beograda Markom Zdravkovićem i predstavnicima Fudbalskog kluba “Zvezdara”, kojima stoji na raspolaganju za bilo kakvu pomoć.

“Svi mi kao društvo i ljudi iz sporta moramo zauzeti jasan stav prema ovakvim pojavama i preduzeti sve što je u našoj mogućnosti da se više nikada i nigdje ne ponove”, napisao je Zeljković na svom “Instagram” nalogu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vico Zeljković (@vico_zeljkovic)

On je izrazio nadu da će nadležni organi pronaći i sankcionisati sve počinioce nemilog događaja na turniru u Sarajevu i da se takve stvari više neće dešavati.

“Fudbal je u ovom uzrastu, prije svega, druženje i prijateljstvo, te se nadam da ovo neće uticati na ljubav djece prema sportu i fudbalu”, naveo je Zeljković.

Jedna osoba iz Beograda povrijeđena je nožem u hotelu u sarajevskom naselju Ilidža, kada je juče napadnuta grupa roditelja mladih fudbalera Fudbalskog kluba “Zvezdara” iz Beograda koji učestvuju na međunarodnom turniru.

Napadu je prethodio još jedan incident kada je grupa osmogodišnjaka iz Splita skandirala “Ubij Srbina” za vrijeme utakmice protiv srpskih vršnjaka.