“Želim da prestignem Federera”: Đoković ima jasan cilj, želi biti najbolji ikad

22.10.2020. | 13:28

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u Beogradu se priprema za naredne teniske izazove – turnir u Beču koji je na programu od 26. okotobra do 1. novembra.

Đoković je već saopštio da neće igrati na Mastersu u Parizu već će se takmičiti u Beču i Londonu.

“Na US Openu se desila ta nesrećna situacija za mene. Ako ne računamo USO, imam samo jedan poraz u godini. Igram tenis života trenutno. Ova sezona može da se poredi sa 2011. i 2015. godinom”, poručio je Novak na početku obraćanja, pa nastavio:

“Ciljevi su jasni, želim da završim godinu kao broj jedan i da steknem značajniju prednost za prva tri mjeseca 2021. jer ću tako ostvariti jedan od dva najveća cilja”, rekao je Nole.

On ima u planu da prestigne Rodžera Federera po broju nedjelja provedenih na ATP listi i borju osvojenih trofeja na Grend slem takmičenjima.

“Postoji žal što nisam uzeo US Open ili Rolan Garos. Mislim da sam bio u odličnoj formi na oba. Na Rolan Garosu u finalu nisam bio na nivou, imao sam boljeg protivnika, a i nisam igrao dobro. Još ne znam kada ću ići u Australiju, zbog porodice, svih tih ograničenja… Nadam se da će skratiti period karantina, ako to ne bude slučaj, moraćemo ranije da idemo. Australijan open je u planu, a za ATP Kup još ne znam”, rekao je Đoković.

Jedno od pitanja je bilo vezano i za ATP asosijaciju.

“Između turnira, Pospišil i ja radimo na postavljanju strukture nove asocijacije igrača. Dosta ljudi je pikušalo da nas obeshrabri, ali ta organizacija je po mom mišljenju krucijalna za igrače. Nismo nas dvojica samo to smislili, ta ideja postoji već 20 godina. Goran Ivanošrvić je moj trener i ta ideja je postojala j kada je on igrao, samo nije bilo realizacije. Tenis kada je u pitanju iskoriščavanje punog potencijala ekonomskog i marketinškog je van prvih 10 sportova na svijetu, zato mislim da to mora da se promijeni. Mi nismo željeli da se suprotstavimo bilo kome. Mi smo i muška i ženska organizacija i hoćemo da se borimo za prava igrača”, poručio je Novak, prenosi Kurir.