Zbog velikog broja utakmica: Gvardiola pozvao trenere i fudbalere Premijer lige na štrajk

23.12.2021. | 18:41

Svjedoci smo sve zgusnutijeg rasporeda i sve većeg broja utakmica u toku jedne sezone. Više utakmica donosi i manje prilike za odmor i oporavak, pa samim tim i sve više teških povreda fudbalera.

Korona pandemia je dodatno pogoršala situaciju, brojne utakmice se odlažu, a onda igraju u već zgusnutom poretku već zakazanih mečeva. Ko to može da izdrži.

Pep Gvardiola smatra da fudbaleri Premijer lige, koja ima posebno težak raspored, moraju zajedno sa svojim trenerima da se izbore za bolji raspored utakmica. Ipak, trener Mančester sitija ne smatra da treba izbaciti praznični raspored, već da je pitanje zgusnutog rasporeda mnogo složenije.

“Igrači i treneri moraju zajedno da štrajkuju. Riječima se ne može ništa postići. Ipak, ne vjerujem da će se to desiti, pošto svi želimo da igramo”, rekao je španski stručnjak.

Gvardiola je zamjerio i organizacijama takmičenja za to što gledaju samo lični interes, a ne i interes igrača.

“Za Fifu, Premijer ligu, emitere, biznis je važniji od blagostanja igrača. Oni gledaju samo sebe”, ističe Gvardiola.

Trener Mančester sitija ističe i da ljudi žele što više utakmica i što više takmičenja, ali to nije moguće jer je igračima potreban odmor. Pep je zamerio i svojim kolegama što su glasali za to da se ukine pravilo o pet izmena u Premijer ligi, istakavši da je u svim drugim ligama “petice” broj dozvoljenih izmjena po ekipi pet.

Neke promjene u fudbalu su definitivno potrebne. Igrači nisu mašine, potreban im je odmor, ali kao što i sam Gvardiola kaže, sigurno je da će morati sami da se izbore za to.