Zbog povrede leđa: Vlahović propušta utakmice Srbije

18.03.2024. | 16:45

Dušan Vlahović, napadač Juventusa zbog problema sa leđima otkazao je igranje za Srbiju protiv Rusije i Kipra.

Bilo je poznato od ranije da će reprezentacija Srbije, za martovske utakmice protiv Rusije i Kipra biti značajno oslabljena. Povrijeđen je Filip Đuričić, poziv je otkazao Matija Nastasić, sa malom minutažom kubure, između ostalih, Nemanja Radonjić i Marko Grujić.

Međutim, Dragan Stojković je po dolasku u Staru Pazovu čuo za još jedan problem. Dušan Vlahović je otkazao poziv, usljed jakih bolova u leđima. Prema riječima selektora Stojkovića, Vlahović je jedva odigrao utakmicu za Juventus protiv Đenove, ali da nije bilo potrebe da dolazi u Beograd.

“Pozdravio vas je Vlahović, pošto i on ne dolazi. Ima strahovite bolove u leđima. Razgovarali smo i juče i danas. Cijele nedjelje je bio pod terapijama i lijekovima. Nekako su ga spremili da odigra ovu utakmicu. Htio je da dođe na pregled, ali vjerujem igračima. Nema potrebe da ga maltretiramo. Bolje da ga bole sada leđa nego u junu”, rekao je Stojković.

Vlahović je odigrao cijeli meč, a zaradio je isključenje u posljednjem minutu, pa će imati i više vremena za potpuni oporavak. Bitno je da bude spreman za UЕFA ЕURO 2024. godine.