Za 44 sekunde osvojio gem: Đoković odservirao četiri asa, protivnik nije pipnuo lopticu VIDEO

29.06.2021. | 09:29

Prvi reket svijeta Novak Đoković ponovo impresionirao izdanjem na londonskoj travi.

Đoković se malo mučio, a zatim lako savladao Džeka Drejpera i plasirao se u drugo kolo Vimbldona. Svoju dominaciju prikazao je i u gemu tokom kog njegov protivnik nijednom nije pipnuo lopticu.
Ovakvi gemovi ne viđaju se često u svjetskom tenisu. Novak Đoković je odservirao četiri asa za 44 sekunde, što je ostavilo u šoku mladog engleskog tenisera, ali i publiku koja je tokom meča bila na njegovoj strani.
Bio je to posljednji gem trećeg seta i Novaku je donio preokret.
Mladi engleski teniser koji je debitovao na grend slem turnirima ostao je u čudu. Drejper je dobro ušao u meč, ali protiv ovako raspoloženog Đokovića, kom je njegov otac svojevremeno nudio pasoš, nije mogao više.

Novak Đoković u Londonu pokušava da stigne do 20. grend slem titule u karijeri. Konkurencija neće biti jaka kako je navikao, jer su od turnira odustali Rafael Nadal i Dominik Tim, a u dijelu žrijeba gdje je Nole bilo je velikih iznenađenja. Neki favoriti su prvog dana završili učešće.
Novakov protivnik u drugoj rundi biće iskusni Kevin Andreson iz Južne Afrike, koji je danas savladao kvalifikanca Tomasa Bariosa. Novak je protiv Andresona igrao tri puta na Vimbldonu, uvijek je pobjeđivao i tih godina je osvajao trofeje!