Volio je Srbe, a obožavao ćevape i Karađorđevu: Crvena zvezda se oprostila od Odža

07.08.2020. | 16:09

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Majkl Odžo preminuo je na individualnom treningu u Beogradu, usljed infarkta, u 27 godini.

Dobroćudni div bio je ljubimac ne samo navijača Crvene zvezde već i ljubitelja košarke. Snagom i atraktivnim potezima odskakao je od većine.

Van terena uvijek nasmijan, volio je Srbiju i Beograd, a u jednom od intervjua za Kurir priznao je da uz afričku obožava i srpsku kuhinju.

“Imam jedno mjesto gdje jedem Karađorđevu. Obožavam to da jedem, baš kao i ćevape. Spremam i sam kod kuće afričku hranu i uživam u tome. Međutim, kao profesionalac vodim računa o ishrani i tražim savjete trenera na tu temu. Mada ovoliki čovjek mora dosta da jede”, uz neizostavan osmijeh zaključio je Majkl.

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštenjem se oprostio od svog doskorašnjeg igrača Majkla Odža.

“KK Crvena zvezda sa velikom tugom i žaljenjem obavještava javnost da je nekadašnji igrač našeg kluba Majkl Odžo iznenada preminuo u petak u 27. godini života u Beogradu. Tokom dvije sezone, noseći ponosno crveno-bijeli dres sa brojem 50 osvojio je srca svih zvezdaša i ljubitelja košarke u našoj zemlji. Ovaj veseli div koji je bio visok 216 centimetara i težak 147 kilograma u dresu Crvene zvezde osvojio je tri trofeja: titulu ABA lige, šampionat Srbije i superkup ABA lige. Iznenadna i šokantna smrt Majkla Odža duboko je pogodila sve igrače, trenere, menadžment i upravu kluba u kome je bio prihvaćen od prvog dana, i koji je prihvatio kao svoj. Datum i mesto sahrane biće saopšteni naknadno. Neka mu je vječna slava i hvala”, stoji u saopštenju crveno-bijelih.