Vlahović u top formi: Italijani srpskom napadaču dali novi nadimak

22.01.2024. | 12:04

Fudbaleri Juventusa su uspjeli da osvoje nova tri boda u Seriji A, ovaj put na gostovanju Lečeu (3:0), a veliki uticaj na trijumf Alegrijevih izabranika je imao Dušan Vlahović, koji je dva puta tresao mrežu ekipe sa juga Italije.

Nakon što u prvom poluvremenu nismo vidjeli golove, Srbin je stupio na scenu i u 59. i 68. donio dva pogotka viška svom timu na teškom gostovanju. Do kraja je torinski velikan stigao i do trećeg gola, preko Bremera u finišu utakmice.

Dušan Vlahović je tema broj jedan na “čizmi”, pošto je u šest dana postigao čak četiri gola, čime je stigao do drugog mjesta liste strelaca u Seriji A. Srbin je dva puta bio precizan protiv Sasuola, sada je isto ponovio protiv Lečea, pa nema dileme da je među igračima u najboljoj formi na Starom kontinentu.

Zaludio je Dušan Italiju, a našao se i na naslovnicama svih sportskih novina u ovoj državi. Tako, Korijere delo Sport piše da je Srbin stigao do pet golova u tri gola, kao i da je Juve, makar trenutno na čelu tabele Serije A. Takođe, Korijere je imao i vrlo zanimljiv naslov – “Vlajuvić”, što će možda postati i novi nadimak našeg fudbalera.

O podvigu našeg reprezentativca piše i Tutosport, koji Vlahovića takođe drži na naslovnoj strani, uz poruku “Pokušajte sada da nas stignete”, kojom se aludira na to što je Juve, makar na kratko, preuzeo čelnu poziciju, sa bodom više od Intera. U nastavku se navodi i da je Srbin nezaustavljiv i da će tim iz “grada mode” imati težak zadatak u borbi za titulu.

Priliku da nastavi sjajan niz će momak iz Zemuna imati već u subotu, kada će Juventus na svom stadionu dočekati Empoli (18.00).