Vilander smatra da nema smisla pričati o GOAT trci: Nebitna priča kad Đokoviću ne daju da igra

26.08.2022. | 19:46

Svakog Novak Đoković može da dobije sa reketom u ruci na travnatom/betonskom/zemljanom terenu. Samo ne može da pobijedi političare koji određuju pravila, zakone, ko smije, ko ne smije da uđe u zemlju…

Srpskom asu nije bilo dozvoljeno da igra na Australijan openu, a nije ni na US openu. Od četiri grend slema u sezoni, Đoković je silom prilika morao da propusti dva.

U Melburnu je Rafael Nadal iskoristio Novakovo odsustvo da osvoji trofej, a u Njujorku će imati priliku da uradi isto. I to je izazvalo nezadovoljstvo kod Matsa Vilandera, legendarnog Šveđanina, nekada velikog kritičara Đokovićevog lika i dijela, da je sada potpuno na njegovoj strani.

Vilander čak smatra da sada više nema ni smisla pričati o tome ko je Najveći svih vremena (GOAT).

“Mislim da cijela ova saga oko Rafe, Novaka i Rodžera u GOAT trci, poslije svega što se dešava Đokoviću, postaje irelevantna, jer njemu ne dozvoljavaju da igra“, poručio je Vilander.

On ima drugačije rješenje za to pitanje.

“Ubuduće ćemo da pričamo o najvećoj eri sa trojicom najvećih igrača svih vremena, koji su igrali u isto vrijeme. Mislim da ćemo ih po tome pamtiti“, ocijenio je Vilander.