Veliko pojačanje za šampiona Srbije: Tošić na korak od povratka u Crvenu zvezdu

19.12.2020. | 12:14

Srpski fudbaler Duško Tošić mogao bi uskoro da pojača redove Crvene zvezde.

Tošić je karijeru počeo u Srbiji, tačnije u OFK Beogradu, ali je najveći dio profesionalnog života proveo u inostranstvu.

U periodu od 2010. do 2012. godine bio je dio Crvene zvezde, sa kojom je za to vrijeme osvojio jedan trofej Kupa Srbije.

Skoro deceniju kasnije, sada već iskusni defanzivac mogao bi da se vrati u Beograd i ponovo obuče crveno-bijeli dres.

To je prethodno nagovijestio i prvi čovjek kluba Zvezdan Terzić.

“Obavio sam razgovor sa Duškom. Ne želimo da se takmičimo sa nekim Bešiktašom, to smo mu rekli… ali, jeste nam velika želja. Nedostaju nam ljevonogi igrači, a Duško može da igra i lijevog beka i štopera. Po ukusu je Stankovića i volio bi da ga vidi”, izjavio je Terzić tokom svoje pres-konferencije.

Tošić bi mogao da završi karijeru u šampionu Srbije, a onda da potencijalno dobije i funkciju u klubu.

Potvrda da bi 35-godišnji defanzivac mogao uskoro obuče Zvezdin dres došla je samo dan kasnije u izjavi za Tanjug.

“Što se tiče Crvene zvezde, uvijek je čast i privilegija nositi dres, uz poštovanje prema svima ostalima, našeg najvećeg kluba. Pričao sam sa direktorom Terzićem, čuo sam se sa trenerom Stankovićem. Očekujem da ćemo se vidjeti narednidh dana i razgovarati detaljnije”, rekao je Tošić.

Tošić je od odlaska iz Zvezde najviše vremena proveo u Turskoj, odnosno u Genčlebirligiju i Bešiktašu, da bi najskorije bio dio kineskog Guangdžoua.

Duško je u oba navrata u Turskoj ostavio pozitivan utisak, pa ujedno i zato pomenuti Bešiktaš želi da ga vrati.

Gdje god da ode, Tošić tvrdi da će, iako ima 35 godina, još neko vrijeme moći da pruža odlične partije.

“Osjećam se odlično. Iako imam 35 godina sigurno bih mogao da odigram još dvije, tri sezone na visokom nivou. Opšte je poznato da sam ostavio u Turskoj dobar utisak. Ima opcija i ponuda, ali ne bih mogao konkretnije ništa da kažem”, izjavio je nekadašnji reprezentativac Srbije.

Nije tajna da Zvezda već neko vrijeme pokušava da angažuje štopera, a Tošićev dolazak bi značio ne samo zbog iskustva, već i zbog toga što bi oslobodio mjesto za stranca na nekoj drugoj poziciji.