Veliki šampion želi jedan poseban trofej: Đoković otkrio šta mu je nedosanjan san

18.04.2021. | 16:01

Glad za pobjedom i želja za svakodnevnim dokazivanjem nešto su bez čega je nemoguće stvoriti mentalitet velikog šampiona kao što je Novak Đoković, a u razgovoru za predstavnike medija srpski teniser otkrio je nedosanjani san o kojem dugo mašta.

Srbin ne krije da mu je najveća želja okititi se zlatom na Olimpijskim igrama, a na njegovu žalost u dosadašnjim pokušajima nije uspio, iako se može pohvaliti bronzanom medaljom osvojenom 2008. godine u Pekingu protiv Džejmsa Blejka.

“To je jedan od mojih snova, naravno. Ne želim da budem nezahvalan zbog osvajanja bronze, takođe je uspjeh, ali maštam o zlatu. Igrao sam i u Londonu polufinale, izgubio, a onda sam poražen i u meču za treće mjesto”, rekao je prvi reket svijeta.

Kako je rekao uvijek ima dodatni motiv kada igra za reprezentaciju.

“Uvijek pronalazim dodatnu motivaciju da dam sve od sebe braneći boje svoje zemlje. Posebno na Olimpijskim igrama, svi znamo da je to najveći sportski događaj u karijeri jednog sportiste”, dodao je Đoković.

Kada se u obzir uzmu reprezentativni uspjesi, Novak Đoković je dio generacije i jedan od nazaslužnijih za osvajanje Dejvis kupa 2010. godine kada je nacionalni tim Srbije “probio led” i osvojio svoju prvu popularnu “Salataru”.

Priliku za ostvarenje ovog velikog sna Đoković će imati već ove godine, kada će se ako sve bude u redu što se tiče pandemije i virusa korona u Tokiju održati Olimpijske igre.