Velika podrška: Ovo je dečko Tijane Bošković sa kojim dijeli uspjehe FOTO

08.01.2024. | 13:34

Najbolja odbojkašica planete, Tijana Bošković, ne eksponira se previše u javnosti. Poznato je koliko je povučena i uvijek ističe ekipu u prvi plan, a slična je situacija u privatnom životu. Rijetko objavljuje fotografije sa dečkom.

Tijana je u septembru 2023. sa srpskim odbojkašicama osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu i tako se okitila još jednim prestižnim odličjem u svojoj bogatoj karijeri.

Rođena je u Trebinju 8. marta 1997. godine, a već dugo je standardna članica seniorske reprezentacije Srbije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tijana Bošković (@coti_18)

Jedna je od vodećih igračica od najmlađih dana, pa je sa reprezentacijom osvajala medalje na takmičenjima u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Bila je proglašena za najkorisniju odbojkašicu Svjetskog prvenstva i Evropskog prvenstva i dva puta za najbolju sportistkinju Srbije. Zanimljivo je da je Tijana, koja je visoka 196 cm, držala jedno vrijeme svjetski rekord po brzini smeča od 110,3 km/h, na meču polufinala Evropskog prvenstva protiv Turske 2021. godine.

Kad nije na terenu, uživa sa dečkom, kog ne eksponira previše, a domaći mediji pišu da je u pitanju Đorđe Orestijević, softverski inženjer koji radi u jednoj beogradskoj IT firmi i na poziciji je QA inženjera automatizacije, piše Sportal.