Veličanstven derbi u Banjaluci: Borac savladao Željezničar u meču sa sedam golova

09.11.2020. | 20:00

U sjajnom derbi susretu 14. kola Premijer lige BiH Borac je sa 4:3 savladao ekipu Željezničara.

Domaći su poveli već u četvrtom minutu, poslije centaršuta Gorana Zakarića iz slobodnog udarca neko od ighrača sarajevskog tima je zakačio loptu glavom, a ona je došla do Jove Lukića koji je dobro reagovao i glavom je poslao u mrežu Filipa Erića koji je krenuo sa gol linije.

Samo tri minuta kasnije Đorđe Milojević je loše izbacio loptu koja je došla do Siniše Stevanovića, a desni bek gostiju je preciznim prizemnim udarcem pogodio dalji ugao i izjednačio.

Kapiten Borca Stojan Vranješ je u 17. minutu doveo Banjalučane u novo vođstvo pošto je sjajno reagovao nakon šuta Almedina Ziljkića i skrenuo loptu u nebranjeni dio mreže.

Po drugi put Željo je izjednačio šest minuta kasnije, Ivan lendrić je sa desne strane uputio niski centaršut u peterac gdje je bio zaboravljeni Ermin Zec koji je bez većih problema iz blizine pogodio mrežu.

Igrao se 39. minutu kada se Jovo Lukić sjajnom varkom oslobodio svog čuvara i sa lijeve strane poslao loptu na drugu stranu šesnaesterca gdje je Goran Zakarić primio loptu, namjestio se i pogodio desni ugao nemoćnog Erića.

Svoj drugi gol Ermin Zec je postigao u 52. minutu poslije kontranapada gostiju i dodavanja Boje.

Oba tima su i dalje nastavila da napadaju s ciljem da dođu do tri boda, a u 85. minutu Goran zakarić je sjajnim udarcem sa oko 25 metara pogodio donji lijevi ugao protivničkog gola za konačnih 4:3.

Ovim trijumfom crveno-plavi su se vratili na treću poziciju premijerligaške tabele, prenosi Srpskainfo.