Vasa Micić do NBA rekorda karijere! Srpski plej kao starter najefikasniji u porazu Hornetsa

06.03.2024. | 07:35

Košarkaši Šarlot Hornetsa poraženi su od Orlanda 101:89, a novu blistavu partiju prikazao je srpski plejmejker Vasilije Micić.

Micić se ponovo našao u ulozi startera, a ispostavilo se, da je ovo uloga koja mu, i te kako, prija. Tako, srpski plej je meč završio kao najefikasniji u svom timu sa 21 ubačenim poenom, a imao je i pet skokova i četiri asistencije. Micić je do sada odigrao 11 mečeva u dresu Šarlota i sedam puta je imao dvocifren košgeterski učinak.

Drugi srpski igrač u Šarlotu, AleksejPokuševski nije ulazio u igru.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Bančero sa 22 poena, dok je Entoni dodao 14.

Kada je o samom susretu riječ, Vasilije je već u prvom napadu uhvatio loptu, a ond i pogodio zauvodno vođstvo. Sa druge strane, Orlando je izuzetno loše ušao u meč i tokom prvih sedam minuta ubacio svega šest poena.

Ipak, kako je meč odmicao gosti su igrali sve bolje i bolje, da bi serijom 16:2 na kraju prve četvrtine odmah preokrenuli meč u svoju korist.

Poslije vođstva 25:20, Šarlot je prepustio nastojao da održi kakav-takav rezultatski priključak što im je uspjevalo do poluvremena kada je Orlando imao 45:43.

Ipak, u nastaku, Šarlot je serijom poena na momenat preuzeo vođstvo, ali je njihov nalet odmio Orlando i pred posljednju dionicu došao do 75:66. Ispostavilo se da je ova prednost nedostižna za domaćina koji nije mogao do izjednačenja, pa je upisao novi poraz.

Oznake: NBA, Vasa Micić