Vajdi žao što nije bio u Melburnu sa Đokovićem: Nikada neću zaboraviti kada je osvojio prvu titulu

02.03.2021. | 20:25

Marijan Vajda priznao je da mu je bilo žao što nije bio uz Novaka Đokovića na Australijan openu, ali je otkrio da će biti u timu najboljeg tenisera svijeta na Rolan Garosu.

Srbin je nedavno osvojio devetu titulu u Melburnu, ukupno 18. na grend slemovima u karijeri, uprkos povredi stomačnog mišića.

„Svakog dana smo bili u kontaktu. Analizirali smo prethodne mečeve, spremali taktiku za nove rivale i bavili se njegovim zdravstvenim stanjem. Poslije meča sa Fricom, sve je bilo moguće. Treba skinuti kapu Novaku“, rekao je Vajda.

„Bilo mi je žao što nisam bio tamo. Nikada neću zaboraviti kada je osvojio prvu titulu u Melburnu 2008. i šta se dešavalo u svlačionici. Volio bih da sam i sada bio s njim“.

Slovak je sa Đokovićem radio tokom priprema za novu sezonu, a u Melburn je putovao Goran Ivanišević.

„Bili smo zajedno u Marbelji, tokom decembra. Dvije nedjelje intenzivnog treninga, kondicioni rad. Radili smo na servisu, prvom i drugom. Takođe i na riternu, što je posebno važno u svim mečevima. Bilo je zadovoljstvo gledati sa ove distance kako je sve to koristio u finalu protiv Medvedeva“.

Na pitanje kada će ponovo biti sa Đokovićem, Vajda je odgovorio:

„Treba da vidimo kako će izgledati njegov kalendar. Zabrinuli su mi izvještaji o njegovoj povredi. Sigurno je da ćemo smanjiti broj turnira. Njegovo zdravlje mora da nam bude najvažnije. Mislim da ću putovati u Dubai da ga vidim, a sigurno ću biti uz njega na Rolan Garosu“.

Novaka za dvije nedjelje čeka novi pregled, poslije čega će se znati kada će ponovo na teren.