Užasne slike iz hotela gdje je Đoković: Nema svježeg vazduha, od hrane vam se smuči

07.01.2022. | 19:15

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković Božić je dočekao u predgrađu Melburna, u izbjegličkom hotelu.

Ministarstvo spoljnih poslova uputilo je usmeni protest amabasadoru Australije u Srbiji Danijelu Emeriju zbog, kako je saopšteno, nedoličnog tretmana kojem je u Melburnu izložen Novak Ðoković.

U međuvremenu, vlasti Australije sada ispituju i vize drugih stranih tenisera. Ministarka unutrašnjih poslova Australije Karen Endrjuz izjavila je da postoje obavještajni podaci koji pokazuju da sada postoje i drugi pojedinci koji nisu ispunili uslove za ulazak u zemlju i to, kako je rekla, mora da se istraži.

“Novak je još uvijek u hotelu koji je to samo po imenu, a zapravo je zatvor gdje su smješteni ilegalni migranti. Tu sobe nemaju balkone i prozori ne mogu da se otvore, tako da on mora da provodi vrijeme sam i bez svježeg vazduha”, rekla je za Euronews Srbija novinarka iz Australije Svetlana Sudar Kovačević.

Da hotel izgleda kao zatvor, potvrđuju i recenzije na internetu. Na papirima Hotel Park u Melbournu ima četiri i po zvjezdice i nalazi se svega tri kilometra od lokacije gdje se održava Australian Open.

Podaci o cijenama iz 2017. govore kako je cijena sobe iznosila 109 dolara, a hotel je trenutno “zatvoren za rezervacije”.

Ipak, ono zbog čega je javnost poludjela je činjenica da hotel od 2020. služi kao “smještaj i karantin za izbjeglice”. Takođe, on je navodno bio izvor zaraze virusom korona te pokrenuo njegov drugi val i odnio stotine života, piše The Age.

U hotelu je nedavno izbio i požar te posjetioci nemaju pristup terasi ni teretani.

Kada je riječ o recenzijama, neke od njih nisu nimalo dobre, a podrazumijevaju kritike na usluge, hranu, i kažu, prosječan smještaj.

Posjetioci su isticali kako su sobe prljave te da im nedostaje svježeg vazduha.

Kako izgledaju hrana, ali i smještaj koji hotel nudi prikazali su njegovi posjetitelji na svojim mrežama.

“Molim obratite pažnju na ovu crvavu hranu. Dostavljena je večeras za 34 muškarca. Čak su se i čuvari složili da nije jestiva i odnijeli je. Sada nemamo večeru”, napisao je Muhamed u objavi iz 27. decembra prošle godine.

Osvrnuo se i posjetilac koji je u istom hotelu prebolovao koronu.

“Samo želim svježi vazduh i svjetlo. Nemamo nikakav pristup tome”, rekao je Miah, jedan od posjetitelja hotela koji se zarazio koronom u hotelu prošle godine.

“Soba je bila prljava, bio sam tu 15 dana i nosio istu odjeću. Nisam imao čistu odjeću. Šest sati im je trebalo da mi donesu lijek”, dodao je on, prenosi The Age.

Iako Đoković može otići iz hotela kad god poželi, naglašeno je kako je ovo, jedino mjesto na kojem teniser može čekati odluku o deportaciji.

“Riječ je o malom migrantskom hotelu, ako ga uopšte možemo nazvati hotelom. Prljavo je, imaju bube i hrana je grozna” rekla je teniserova majka Dijana.